Cure & Care Clinic 1Malaysia Tampoi

Posted: October 30, 2010 in Work

Salam..

Pada 15 Oktober 2010 yang lalu, secara rasminya Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (PUSPEN) Tampoi, Johor Bahru telah bertukar ke Cure & Care Clinic 1Malaysia Tampoi, Johor Bahru. Maka bermulalah era baru bagi semua staff yang bertugas. Kalau dahulu kita menjaga pesakit/penghuni yang di perintahkan Mahkamah untuk menjalankan pemulihan. Tapi kini kita menerima pesakit yang dengan rela hati ingin menjalankan pemulihan secara Institusi. Tiada paksaan, tiada perintah dari Mahkamah, hanya datang dengan perasaan sukarela untuk memperbaiki diri.

Konsep Klinik kali ini, mempunyai pakej-pakej tertentu yang sudah disediakan. Setiap pesakit yang datang boleh memilih pakej apa yang diinginkan antaranya Pakej 2 Minggu, Pakej 4 Minggu, Pakej 3 Bulan dan Pakej 6 Bulan. Di sini, pesakit akan disediakan dengan pelbagai aktiviti dan disediakan pengawasan dari pihak Doktor yang Bertauliah bagi memantau tahap kesihatan pesakit dan tahap kepulihan pesakit. Klinik ini diwujudkan bagi membantu penagih-penagih dadah di luar sana yang mempunyai kesedaran dan kekuatan ingin memperbaiki dan memulihkan diri dari najis dadah.

Jadi, sebagai rakyat Malaysia yang prihatin, marilah kita bersama-sama membantu mereka-mereka yang mungkin mempunyai talian persaudaraan, kawan atau sesiapa saja yang memerlukan kepulihan ini. Cure & Care Clinic 1Malaysia Tampoi, Johor Bahru dibuka setiap hari, setiap masa. Maka, kepada sesiapa yang memerlukan info selanjutnya, bolehlah hubungi terus ke talian 07-2361711.

Akhir kata, marilah kita bersama-sama membanteras gejala dadah yang semakin berleluasa bagi menjaga nama Bangsa, Agama dan Negara yang kita sayangi. Bantulah Anak-Anak Bangsa Kita.

Welcome to My New Life

Posted: October 26, 2010 in Familia, Feels

Salam..

Setelah sekian lama aku menghilang @ menyepi @ mendiamkan diri, finally, I’m back wif new post.. Woooahhhh!! Such a long time aku x menulis @ meng’apdet’ kat cni.. Ni pon gara-gara aku telah terasa bosan dgn Facebook.. Then, kembali laa aku ke alam blogging ni.. Hahahaha.. Gle rindu nak menaip kat cni.. Even, aku x tau de lg ke yg nak baca My BerHabuk Blog ni.. Huhuhu..

1stly, aku nak say thanx a lot to Facebook yg berjaya wat aku bosan dgn beliau.. hikhikhik.. Then to Sum1 yg suddenly berlegar-legar in my head (t’tbe t’bca sumtin in his blog).. N not forgotten My Job coz berjaya wat aku menyampah.. N finally, I end up wif new post ere to throw away ke’boring’an aku nie..

Btw, now I’m already turns to a really new person in a new place, new enviroment n new life.. Act, so many things I would like to share.. But if I state it all ere, it’s gonna be a long, long, long, post.. So let me make it short.. Now, I’m Mrs. to Mr. Nor Fikry bin Abdul Wahab a.k.a. My eEe.. n I already hv a Cute n Manja Baby Boy, Nor Rayyan Haqeem.. Now, he’s already turns to 5 month.. So, if I calculate ere, it’s been almost 1 & half a year I left diz blog.. Huhuhuhu..

Now, Me, Myself & I will start a new chapter ere n I’m gonna start to blogging again.. Enuf 4 now, I’m gonna continue in my next post.. Until, we meet again..

Brains Note: I’m happy to Blogging again.. Seriously, miss a lot to diz blog & Sum1(maybe)..

Let’s Begin

Posted: May 1, 2009 in Feels, Frenz, Jalan-Jalan, Work

Salam..

Weeehoooo..

Lamanya x campak sumtin kat sini.. Agak bz sampaikan lgsg x de masa nak mengadap my luvly blog ni.. Officially, skrg aku dah menjadi sorg penjawat jawatan awam.. *da jd org gomen*.. Hehehe.. 15 April, bermula kisah hidup aku yg baru..

15 – 19 April..

Aku mulakan kursus aku di Trolak Country Resort, Sungkai, Perak.. Kursus pertama aku.. Kursus Induksi Khusus.. Kursus yg mengesahkan aku menerima jwtn.. Kursus pertama aku dgn rakan2 yg sama bakal menjawat jwtn yg sama.. Seramai 70 org wakil dr seluruh negara.. Aku sgt3 seronok.. Tp aktiviti aku di sana sgt padat.. kehidupan aku bermula dr jam 5.30pg.. Dan berakhir jam 11.30mlm.. wlpn sgt penat, tp seronok.. Aku jumpa ramai kwn2 baru.. Kwn2 yg sgguh bermakna.. Mengajar aku erti sebuah persahabatan.. My 1st Buddy, Siti Norshariza *Eija*.. Kami mmg sekepala.. Gila2.. Hyper-active.. Org Penang.. Pernah menetap di Port Dickson.. My Best Buddy ever.. Wlpn dia muda setahun dr aku, tp kitorg sgt serasi.. n dia yg byk menjaga aku.. Di Trolak, byk masa kami hnya berdua.. Tidur sebilik.. Makan bersama.. Coupling in class.. 😀

19 – 30 April..

Kami berpindah ke IKRAM, Bangi.. Kursus Pra-Penempatan.. Selama 11 hari aku mengabdikan diri di sini.. Lg byk kenangan bersama.. Bermula dgn rakan2 sekumpulan.. Anti-Drugs Warrior (ADW).. Huza(n9), Asrul(trg), Anep(jb), Ezzat(kltn), Redzuan(kltn), Farid(n9), Kassim(sbh), Hazwan(jb), Nafais(kltn) n Me.. Group members yg sempoi gila3.. Semua aktiviti jd happening.. Thanx 4 da co-operation all.. Skrg semua da di postingkan di tempat2 yg berlainan.. Guys, im gonna miss u all babe.. Huhuhu..

Next, My Best click!! Aku nak mention nama penuh korg2 semua.. Start wif Siti Norshariza *luv her*, Nik Iqram Faliq *adik skema*, Annas Amirul *gedix*, Huza Shah Mohd *abg platun*, Mohd Asrul *rindu lesung pipit* n Me.. Ni laa kwn2 yg sentiasa bersama dlm susah n senang hidup aku d IKRAM.. Lepak sama2.. makan sama2.. Wat baek sama2.. Wat jahat pun sama.. De yg dr pendiam, da jd happening.. Hehehe.. x pernah berkira.. Mmg best dgn korg semua weyy.. n aku rindu korg sgt2.. To Eija, take care dear.. Jg diri baek2 kat Perak.. n jgn lupakan aku k!! Nik, Huza n Asrul.. Bestnya korg dpt tempat dekat2.. Wlpn laen2 daerah, tp still dlm 1 negeri Pahang.. Waa.. aku jeles weyy.. n to Annas.. Take care dude.. Jgn bersekongkol dgn penagih2.. Da la ko dpt pusat penagih tegar.. Tp aku pun sama.. Hahahaha.. Yg pasti kenangan bersama korg, x kan penah luput dr ingatan aku.. 😦

Next.. Gank bikin panas.. Aku, Eija, Nik, Annas, Hazwan, Huza, Nafais n Anep.. Korg mmg gila2 weyy.. Balik2 muka kita wat panas.. G Mines.. G Alamanda.. G Warta.. Mmg best sgt.. n muka kita semua mmg famous amos.. Hahaha.. Wlpn, kita slalu mcm tu, tp kita ttap HEBAT.. Hahaha..

n x lupa gak pd mereka2 yg baek dgn aku.. Gurlz – Kak Azah, Siti Fatimah, Erwaniza, Siti Hasmah, Roslinda n Camillia.. Wlpn kita x ramai, tp kita ttap Vogue.. Boyz – Syafiq, Aizat, Ajoy, Laksamana, Bard, Syahmi, Kapet, Piannnnn, Rahman, Hilmi, Iqbal, Pok Din, Abg Psiko, Izhan.. Korg pun best gak.. n de lg yg aku x brape rapat.. x muat lak nak mention semua2 dlm ni.. Tp yg pasti korg mmg best.. Best dpt berlakon dgn korg.. Nyanyi dgn korg.. Wat Urine Test dgn korg.. Test Drugs dgn korg.. Yg pasti Malam Seindah Kenangan akan kekal dlm memori aku.. Syg korg sgt3..

Last but not least.. Skrg semua da dpt tempat posting msg2.. De yg dpt AADK Negeri.. AADK Daerah.. n Pusat Serenti.. Hope korg semua tabah dlm kerjaya korg.. Jgn sekali2 terjebak dgn dadah.. Sentiasa berintegriti, ok.. *poyo!!* Yg penting, rajin2 laa dtg jenguk aku di Johor ni.. Jauhnye dr korg semua.. Huhuhu..

So, diz monday akan bermula alam kerjaya baru bg aku.. Sbg Pembantu Anti Dadah, Agensi Anti Dadah Kebangsaan.. Cwgn Tampoi, Johor..

Cukup laa sampai di sini.. So, till then.. Daaa~~

Salam..

Weeehooooo..

For da last one?? Pe maknanya yea?? Entry yg terakhir ke?? Owhhh!! TIDAK!! Tidak sama sekali.. Entry yg plg panjang ni akan explain everything..

____________________________________________________________

Friday ~ 10 April 2009

Today is my last day as Tokyo Electric Power Services Co., Ltd. (TEPSCO) staff.. Seriously, mmg sedih sgt nak tinggalkan semua umat2 kat sini.. Tak kira lah samada staff TEPSCO.. Staff TNB Project.. Staff Toshiba.. Staff HRA.. Staff TNB Station.. atau staff2 company yg pernah berurusan dgn TEPSCO.. Yg penting, sgt sedih 😦 nak meninggalkan office aku yg byk bg kenangan.. More than 1 year aku kat sini.. Ada rasa manis.. Pahit.. Masam.. Kelat.. Semua rasa de.. Byk pengalaman yg aku dpt kat sini.. Inilah tempat kerja pertama aku yg betul2 di panggil kerja sejak tamat Diploma dulu..  Tempat ni mengajar aku erti kedewasaan yg sebenar dlm menempuh liku2 alam pekerjaan yg penuh bermakna.. Walaupun hanya setahun lebih aku di sini, tp byk yg aku pelajari.. Terutamanya situasi bekerja.. n tak kurang jg aku mengenali perbezaan sikap2 manusia.. n di sini aku nak ucapkan byk2 thanx to Mr. Yasushi Ishikawa *My Boss* & Kak Rosni *My partner* yg plg byk memberi tunjuk ajar selama aku berada di sini.. n aku nak mention nama2 mereka yg sgt baik dgn aku.. n aku x kan lupakan mereka2 ni sampai bila.. 

From TEPSCO:

  • Mr. Yasushi Ishikawa *Boss yg plg sporting*
  • Mr. Kugo *thanx 4 da watch*
  • En. Rosdi *slalu dpt mkn free*
  • En. Farosham *so cute*
  • En. Salleh *best sgt2*
  • En. Othman *sgt pendiam*
  • Kak Rosni *da most important person*
  • Abg Mat *mulut x de insurans*
  • Abg Shah *sgt baek*

From TNB Project:

  • En. Tumingan *En. Tom yg sgt pendiam*
  • En. Munawar *need to say sorry to him*
  • En. Wan Azam *awe Kelate*
  • En. Alias *slalu kena buli..hehehe*
  • En. Ibrahim *im goin to miss ur jokes sir*
  • En. Yusof *da best TNB staff!!*
  • En. Azman *si comel lote*

From HRA

  • Abg. Azahari

From Toshiba

  • En. IR. Zahrin
  • En. IR. Khairul
  • Kak Yan

Semua insan2 di atas sgt laa akan aku rindui.. Almost a year aku bersama diorg.. Mmg best sgt kenangan bersama diorg n seronok kenal diorg semua.. Thanx 4 everything all.. 🙂

_____________________________________________________________

Saturday ~ 11 April 2009

Hari ni x de xtvt yg menarik pun.. Juz aku spend a whole day wif My eEe b4 aku berkursus.. Afta My eEe habis kerja, ktorg ke Alamanda.. Saje2 membuang masa bersama.. Till nite.. Sambil shopping2 menghabiskan duit yg tinggal seciput.. Hehehe.. 😛

_____________________________________________________________ 

Sunday ~ 12 April 2009

Hari ni aku hanya menghabiskan masa wif My Beloved Family.. Sambil berbincang2 ttg ‘Majlis’ aku nanti.. Now, My Family da decide Menu utk My ‘Majlis’.. Khemah n lembu jg dah di booking.. N, on da same day, family Cik Nang dtg merisik My Cousin.. Means, tggu majlis sebenarnya jea x lama lg.. Oleh sbb aku akan berkursus, jd, segala urusan terpaksa aku serahkan pd My Mom, My eEe n My Cousin.. Kad Kahwin still in progress.. Pe lg ekk?? Outfit 4 My Family, semua dah di serahkan.. Bunga Pahar da 70% done.. x sabar nak tggu semuanya siap.. My eEe pun dah tempah Baju Nikah beliau.. Tgh fikir kat mana lak nak tempah sulam.. Huhuhu..

______________________________________________________________

Monday ~ 13 April 2009

X de xtvt sgt hari ni.. Packing2 br.. G tangkap gambar utk kerja n borang nikah.. Fotostat2 document2 yg di perlukan.. Siapkan borang nikah.. Tinggal HIV Test jea *balik dr kursus trus g wat*.. So, balik nanti boleh lah terus di submitkan.. N ptg, aku ke Office lama aku.. Saja nak lepak2 n borak2 dgn diorg *lom pape aku da rindu kat diorg*.. Huhuhu..

______________________________________________________________

Tuesday ~ 14 April 2009

2day, im leaving to Sungkai, Perak.. My eEe n My Mom yg akan hantar aku ke sana.. Means, diz is my last entry 4 diz month.. 4 da mean time, tak dpt laa aku nak update blog ni.. Hope bloggers frenz x lupakan aku.. Huhuhu.. 2 all my frenz *real life @ virtual*, pls gv me ur add.. So, nanti ley laa aku poskan kad kahwin.. 😀

______________________________________________________________

So, till then.. Wait 4 me to come back.. 😀

Tata~~

1 for All

Posted: April 6, 2009 in Jalan-Jalan, Muvie, My Lurve eEe, My Wedding, Work

Salam..

Weeehoooo..

Owhoho.. Aku nak nyatakan di sini, aku da dpt surat dr Agensi Anti-Dadah Kebangsaan (AADK), Kementerian Dalam Negeri!!!! Means, aku akan melaporkan diri pd 15/4/2009 @ Sungkai, Perak.. *Aku da ter’over-excited’* Hahaha.. Yup3.. Next week aku akan ke Sungkai, Perak utk melapor diri n menjalani Kursus Induksi Khusus selama seminggu.. Di mana aku akan di tempatkan masih tak diketahui.. Im still waiting..

Jd hari ni, aku mulakan kerja seperti biasa.. Nothing special, tp sedang merangka-rangka ayat yg sesuai utk aku selitkan dlm resignation letter aku.. n 4 all info, diz week is my last working day @ TEPSCO.. Yessss!! Diz Friday is my last day!! Btw, last week aku ke Main Office PJ.. Mdm. Zana treat aku kat Korean Restaurant di Plaza Pantai, PJ as my farewell party.. Thanx Mdm.. N next week bakal membawa sejarah baru dlm edisi hidup aku.. Huhuhu..

Stop utk kerja2.. Jumaat lepas aku ke JJ utk melayan muvie, Fast & Furious 4 *Pantas & Garang 4*.. Sgt best!! Da best muvie 4 2009!! n aku bg 9stars 4 diz muvie.. Lakonan Vin Diesel kali ni mmg lebih mantap.. F&F4 mampu mengundang pelbagai emosi.. Mmg x rugi kalau nak tgk diz muvie.. n yg pasti mgkn aku akan tgk utk kali ke-2.. Hahaha..

Progress 4 My ‘Majlis’.. Hari Sabtu aku ke Butik Kaseh.. Utk men’design’kan pelamin kembar aku n My Cousin.. n jg pelamin dewan utk My eEe’s side.. Lakaran dah siap.. Tinggal Kak Jaja nak dtg rumah n membuat ukuran.. Bertemakan Biru-Silver.. Aku x sabar nak tgk hasilnya.. N Sabtu tu jg, aku n My eEe dah memilih baju utk persandingan mlm n siang.. n already fitting 4 da size.. Luckily, sbb de jea baju yg terus perkenan di hati.. Hehehe.. Bersanding mlm, aku akan mengenakan Lace berwarna Silver.. Bersanding siang, mengikut tema, aku akan mengenakan Lace jg berwarna Biru Cair.. So sweet diz 2.. n also, fitting baju utk bersanding di dewan on My eEe’s side.. Aku memilih Lace berwarna Gold.. *semuanya Lace* Settle urusan bersama Butik.. Next preparation, kena tunggu aku balik dr Kursus.. Hehehe..

Ahad, hari beristirehat sepatutnya.. Tp aku n My eEe x dpt nak berehat lgsg.. Sbb kami ke Sungkai, Perak utk mencari tempat di mana lokasi aku akan berkursus next week.. Bknnya apa.. Bak kata My eEe, utk kemudahan masa depan.. x de lah nak sesat2 nanti.. Betul jg tu kan.. Hehehe.. n Alhamdulillah, segala urusan selesai.. Siap dpt booking 1 bilik utk My Mom n My eEe nanti.. x kan lah nak tidur dlm kereta lak kan.. Mmg bengkak2 lah mata aku masa lapor diri nanti.. Huhuhu.. Masa balik, sempat aku singgah di Sogo.. Sesi membuang duit lg!! Hahaha.. n aku berjaya memborong Set Cadar Kahwin utk rumah My eEe, bantal2 kecik *utk kemudahan aku tidur dlm kete* n 3 helai track bottom.. Sgt seronok bershopping.. Hahaha.. n skrg ni aku telah kekeringan duit.. Huhuhu.. 

OMG!! aku kena siapkan kerja2 aku sblm meninggalkan TEPSCO ni.. Dat’z all 4 2day.. So, till then.. Tata~~

Randomly

Posted: April 2, 2009 in Frenz, My Lurve eEe, My Wedding, Work

Salam..

Weeehooo..

Owhoho.. Lately ni aku da malas nak update slalu.. Bila sempat jea aku akan update.. Lgpun, skrg ni aku sgt2 bz di office.. Many things to settle down b4 i quit.. Nak clear all da drawings.. nak set up balik drawings yg tinggal.. Nak hands over all diz things to Kak Rosni.. Eishh.. Byk kerja aku sbnrnya..

1st, hari ni da 2 April 2009.. Kalau tgk pd Ticker kat tepi tu, de lg 2 bln jea yg tinggal.. Means, da tak lama laa.. Seram2 sejuk bdn aku bila fikirkan date yg makin dekat ni.. Hehehe.. Tp alhamdulillah.. Semua brg2 utk membuat hantaran da selesai di beli.. Tinggal yg perlu di beli masa da dekat2 hari nikah nanti.. Such as fruitz, chocs n cake.. N semalam, mission utk membeli kasut My eEe, done!! Nasib baik laa kasut design yg mcm beliau nak tu de.. Kalau tak, jenuh gak nak ke Sogo lg.. So, next mission will be Cincin Nikah.. Eishh!! Bila lg Pak Habib Jewels nak buat SALE mcm hari tu.. Terkilan gak sbb tak dpt nak beli time tu.. Sbb duit tgh kering mcm kat pdg Sahara.. Hehehe..

2nd, since My Mom takde, semua kerja2 rumah aku laa yg handle.. Semalam aku buat operasi membersihkan rumah *da brape ari x kemas woo!!*.. Gila punya penat jdnya.. Dr sapu sampah, basuh lantai, basuh baju, sidai baju, siram bunga, basuh pinggan.. Pergh!! Aku sgt penat.. N My eEe hanya jd PEMERHATI tegar sambil men’touch-up‘ kereta beliau.. Ciss!! Bknnya nak tlg aku.. HUHHH!! Nasib baik laa dia bg ayat terangsangperangsang kat aku..Sejuk hati.. Hahaha.. So, disebabkan aku yg rajin semalam, My eEe pun dgn baik hatinya nak belanja aku tgk muvie.. Tp syg seribu kali syg!! Takde muvie yg perkenan di hati aku.. As pertukaran, aku suruh dia belanja makan jea sambil borak3 n bincang3 tentang Our ‘Majlis’.. Hehehe..

3rd, esok aku akan ke PJ.. Main Office TEPSCO ada buat special farewell 4 me.. Waaa!! Seronok bangat!! Tp tak tau lg diorg buat di mana.. Juz wait 4 tomorrow.. Tak lama da.. Mmg best laa diorg ni semua.. Last month da buat farewell gak *tp 4 Site Office jea*.. Pastu dpt Jam dr Kugo-san.. Ni nak buat farewell lg.. Best sgt!! So, to My eEe, sorry tak dpt nak teman lunch time esok.. Jgn lupa g Solat Jumaat haa!! *Gedix Fyda!!* Hahaha..

4th.. I’m happy now!! Coz aku da ada ramai blogger frenz which is Bride-To-Be juz like me *sila rujuk list link di tepi*.. Byk info2 dr diorg ttg Hari Bahagia diorg semua.. Ramai antara diorg yg bakal menamatkan zaman2 bujang mereka same month wif me.. So, info2 diorg sgt2 berguna pd aku.. Thanx to all dear.. Nak sgt jumpa dgn anda2 semua.. Hope our friendship last forever even till da ada anak cucu sekalipun.. 😀

Last but not least, diz weekend aku de appoinment lg wif Kak Jaja *mak andam ku*.. Nak clearkan everything.. So, aku akan update bila kepala aku sudah mahu pecah.. Hehehe..  

Till then.. See ya!! 😉

Motif??

Posted: March 30, 2009 in Jalan-Jalan, Merapu, My Lurve eEe, My Wedding, Vacation

Salam..

Weehoooo..

Apa motif entry kali ni?? X tau laa.. Tp rasa mcm byk benda je yg di kongsikan.. Hehehe..

Btw, b4 start mumbling ere, saya nak ucapkan Selamat Bertukar Tempat Kerja utk Abg Safrizal.. Dia di transfer ke Main Office TEPSCO di PJ.. Sempat laa saya dgn Kak Ros treat him wif ABC n lepak2 last Friday.. Hope dia enjoy kat sana.. 😀 *Abg. Shah!! Jgn lupa rindu kat Fyda tau.. hahaha..*

Hari Jumaat mlm Sabtu, saya di beri bilik percuma di Corus Paradise Resort oleh TEPSCO.. Best sgt.. Dpt spend time di apartment 2 bilik *normal cost = RM280/nite* selama 3 hari 2 mlm.. Even saya lepak sorg2 jea, tp tetap sgt best.. Yea laa, siapa yg nak bg free accomodation mcm tu kan.. Nak harap pergi menginap dgn duit sendiri, baik saya simpan utk ‘Majlis’ saya nanti.. Hehehe..

Hari Sabtu, afta My eEe habis kerja, kami meneruskan misi utk ‘Majlis’ kami.. Our 1st desti, Butik Kak Jaja.. Do some payment.. 2nd desti, Kedai Perabot KK.. Do some payment n deal wif da boss when they will send da Bedroom Set to My house.. 3rd desti, kami pergi ke Nilai 3.. Looking 4 Telekung, Al-Quran n Rehal.. Done 4 hantaran!! Di Nilai 3, sgt susah nak mencari Al-Quran.. All da way kami di sana, hanya 1 kedai jea yg kami jumpa menjual Al-Quran.. So, kami x dpt utk buat pilihan.. Beli jea yg kami jumpa..But luckily, Al-Quran yg kami beli, sgt OK.. n saya sempat membeli tudung utk Majlis Nikah *sgt gembira sbb malas nak cari kat tempat lain*.. n also, VIP Gift during Majlis Nikah.. Thanx to ThankQ Wholesaler.. Sbb sale anda sgt best!! Saya dpt beli paper bag, deco towel, rotten boxes 4 candy, Towel 4 hantaran, n other small2 thing dgn harga less than rm200.. Hehehe.. Tp mission utk mencari Cadar utk My eEe x berjaya.. Sgt x byk pilihan di sana.. n masa yg sgt x byk.. Hehehe.. Our last desti, at nite, kami ke Casa Moda Seremban 2.. SALE!!! Afta get confirmation from My Sister, so, i’ve decide to buy our family outfit @ Casa Moda.. Sgt best sbb sgt murah.. Sale laa katakan.. Hehehe.. Finally, hari Sabtu tu, saya booking dulu kain2 tersebut *sbb diorg nak ptg2 dulu kain tu*.. So, smlm baru saya pergi ambil all da kain2 b4 ke HKL..

On Sunday, afta ambil all da kain2, saya n My eEe, terus ke HKL.. melawat My FFIL.. At nite, dr HKL, kami ke Sogo.. Survey kasut utk My eEe.. OMG!! My eEe sgt cerewet nak m’beli kasut.. Dah jumpa sepasang kasut yg OK, tp dia still x nak beli dulu.. Means, nak survey kat tempat lain lah tu.. *Adoii syg.. Susahnya nak cari kasut anda..* Hehehe.. Oleh sbb My eEe x nak beli kasut tu, saya yg sempat menyambar 1 handbag.. *Thanx abg sbb belikan Me!!* Dr Sogo, kami ke Downtown Cheras.. Juz wasting our time together.. N jumpa My eEe’s frenz, Perut.. Thanx to My eEe again coz belikan Me T-shirt n Glassess baru.. Sgt gembira dpt brg2 free.. Hahaha..

N then, terus balik rumah dgn hati yg sgt gembira n bdn yg sgt letih.. Sampaikan nak pergi kerja pg td pun x larat *t’paksa amik half day off*.. Hahaha..

Last but not least, afta diz, kami nak teruskan survey kasut utk My eEe.. n looking 4 Our Cincin Nikah.. Hope dpt settlekan A.S.A.P..

 Ok laa, till da next entry..