for.da.last.one.

Posted: April 14, 2009 in Familia, Feels, Frenz, My Lurve eEe, My Wedding, Work

Salam..

Weeehooooo..

For da last one?? Pe maknanya yea?? Entry yg terakhir ke?? Owhhh!! TIDAK!! Tidak sama sekali.. Entry yg plg panjang ni akan explain everything..

____________________________________________________________

Friday ~ 10 April 2009

Today is my last day as Tokyo Electric Power Services Co., Ltd. (TEPSCO) staff.. Seriously, mmg sedih sgt nak tinggalkan semua umat2 kat sini.. Tak kira lah samada staff TEPSCO.. Staff TNB Project.. Staff Toshiba.. Staff HRA.. Staff TNB Station.. atau staff2 company yg pernah berurusan dgn TEPSCO.. Yg penting, sgt sedihūüė¶ nak meninggalkan office aku yg byk bg kenangan.. More than 1 year aku kat sini.. Ada rasa manis.. Pahit.. Masam.. Kelat.. Semua rasa de.. Byk pengalaman yg aku dpt kat sini.. Inilah tempat kerja pertama aku yg betul2 di panggil kerja sejak tamat Diploma dulu..¬† Tempat ni mengajar aku erti kedewasaan yg sebenar dlm menempuh liku2 alam pekerjaan yg penuh bermakna..¬†Walaupun hanya setahun lebih aku di sini, tp byk yg aku pelajari..¬†Terutamanya¬†situasi bekerja.. n tak kurang¬†jg aku¬†mengenali perbezaan sikap2 manusia.. n di sini aku nak ucapkan byk2 thanx to¬†Mr. Yasushi Ishikawa *My Boss* &¬†Kak Rosni *My partner*¬†yg plg byk memberi¬†tunjuk ajar selama aku berada di sini.. n aku nak mention nama2 mereka yg sgt baik dgn aku.. n aku x kan lupakan mereka2 ni sampai bila..¬†

From TEPSCO:

  • Mr. Yasushi Ishikawa *Boss yg plg sporting*
  • Mr. Kugo *thanx 4 da watch*
  • En. Rosdi *slalu dpt mkn free*
  • En. Farosham *so cute*
  • En. Salleh *best sgt2*
  • En. Othman *sgt pendiam*
  • Kak Rosni *da most important person*
  • Abg Mat *mulut x de insurans*
  • Abg Shah *sgt baek*

From TNB Project:

  • En. Tumingan *En. Tom yg sgt pendiam*
  • En. Munawar *need to say sorry to him*
  • En. Wan Azam *awe Kelate*
  • En. Alias *slalu kena buli..hehehe*
  • En. Ibrahim *im goin to miss ur jokes sir*
  • En. Yusof *da best TNB staff!!*
  • En. Azman *si comel lote*

From HRA

  • Abg. Azahari

From Toshiba

  • En. IR. Zahrin
  • En. IR. Khairul
  • Kak Yan

Semua insan2 di atas sgt laa akan aku rindui.. Almost a year aku bersama diorg.. Mmg best sgt kenangan bersama diorg n seronok kenal diorg semua.. Thanx 4 everything all..ūüôā

_____________________________________________________________

Saturday ~ 11 April 2009

Hari ni x de xtvt yg menarik pun.. Juz aku spend a whole day wif My eEe b4 aku berkursus.. Afta My eEe habis kerja, ktorg ke Alamanda.. Saje2 membuang masa bersama.. Till nite.. Sambil shopping2 menghabiskan duit yg tinggal seciput.. Hehehe.. :P

_____________________________________________________________ 

Sunday ~ 12 April 2009

Hari ni aku hanya menghabiskan masa wif My Beloved Family.. Sambil berbincang2 ttg ‘Majlis’ aku nanti.. Now, My Family da decide Menu utk My ‘Majlis’.. Khemah n lembu jg dah di booking.. N, on da same day, family Cik Nang dtg merisik My Cousin.. Means, tggu majlis sebenarnya jea x lama lg.. Oleh sbb aku akan berkursus, jd, segala urusan terpaksa aku serahkan pd My Mom, My eEe n My Cousin.. Kad Kahwin still in progress.. Pe lg ekk?? Outfit 4 My Family, semua dah di serahkan.. Bunga Pahar da 70% done..¬†x sabar nak tggu semuanya siap.. My eEe pun dah tempah Baju Nikah beliau.. Tgh fikir kat mana lak nak tempah sulam.. Huhuhu..

______________________________________________________________

Monday ~ 13 April 2009

X de xtvt sgt hari ni.. Packing2 br.. G tangkap gambar utk kerja n borang nikah.. Fotostat2 document2 yg di perlukan.. Siapkan borang nikah.. Tinggal HIV Test jea *balik dr kursus trus g wat*.. So, balik nanti boleh lah terus di submitkan.. N ptg, aku ke Office lama aku.. Saja nak lepak2 n borak2 dgn diorg *lom pape aku da rindu kat diorg*.. Huhuhu..

______________________________________________________________

Tuesday ~ 14 April 2009

2day, im leaving to Sungkai, Perak.. My eEe n My Mom yg akan hantar aku ke sana.. Means, diz is my last entry 4 diz month..¬†4 da mean time,¬†tak dpt laa aku nak¬†update blog ni.. Hope bloggers frenz x lupakan aku.. Huhuhu.. 2 all my frenz *real life @ virtual*, pls gv me ur add.. So, nanti ley laa aku poskan kad kahwin..ūüėÄ

______________________________________________________________

So, till then.. Wait 4 me to come back..ūüėÄ

Tata~~

Comments
  1. anil says:

    ahak…selamat pulang ke kg dan berkursus ya…

  2. anil lutaze says:

    awak….saya dah beli cadar kt sogo..peh..thanks to awakkk…kalau x mmg tak tahu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s