Let’s Begin

Posted: May 1, 2009 in Feels, Frenz, Jalan-Jalan, Work

Salam..

Weeehoooo..

Lamanya x campak sumtin kat sini.. Agak bz sampaikan lgsg x de masa nak mengadap my luvly blog ni.. Officially, skrg aku dah menjadi sorg penjawat jawatan awam.. *da jd org gomen*.. Hehehe.. 15 April, bermula kisah hidup aku yg baru..

15 – 19 April..

Aku mulakan kursus aku di Trolak Country Resort, Sungkai, Perak.. Kursus pertama aku.. Kursus Induksi Khusus.. Kursus yg mengesahkan aku menerima jwtn.. Kursus pertama aku dgn rakan2 yg sama bakal menjawat jwtn yg sama.. Seramai 70 org wakil dr seluruh negara.. Aku sgt3 seronok.. Tp aktiviti aku di sana sgt padat.. kehidupan aku bermula dr jam 5.30pg.. Dan berakhir jam 11.30mlm.. wlpn sgt penat, tp seronok.. Aku jumpa ramai kwn2 baru.. Kwn2 yg sgguh bermakna.. Mengajar aku erti sebuah persahabatan.. My 1st Buddy, Siti Norshariza *Eija*.. Kami mmg sekepala.. Gila2.. Hyper-active.. Org Penang.. Pernah menetap di Port Dickson.. My Best Buddy ever.. Wlpn dia muda setahun dr aku, tp kitorg sgt serasi.. n dia yg byk menjaga aku.. Di Trolak, byk masa kami hnya berdua.. Tidur sebilik.. Makan bersama.. Coupling in class..😀

19 – 30 April..

Kami berpindah ke IKRAM, Bangi.. Kursus Pra-Penempatan.. Selama 11 hari aku mengabdikan diri di sini.. Lg byk kenangan bersama.. Bermula dgn rakan2 sekumpulan.. Anti-Drugs Warrior (ADW).. Huza(n9), Asrul(trg), Anep(jb), Ezzat(kltn), Redzuan(kltn), Farid(n9), Kassim(sbh), Hazwan(jb), Nafais(kltn) n Me.. Group members yg sempoi gila3.. Semua aktiviti jd happening.. Thanx 4 da co-operation all.. Skrg semua da di postingkan di tempat2 yg berlainan.. Guys, im gonna miss u all babe.. Huhuhu..

Next, My Best click!! Aku nak mention nama penuh korg2 semua.. Start wif Siti Norshariza *luv her*, Nik Iqram Faliq *adik skema*, Annas Amirul *gedix*, Huza Shah Mohd *abg platun*, Mohd Asrul *rindu lesung pipit* n Me.. Ni laa kwn2 yg sentiasa bersama dlm susah n senang hidup aku d IKRAM.. Lepak sama2.. makan sama2.. Wat baek sama2.. Wat jahat pun sama.. De yg dr pendiam, da jd happening.. Hehehe.. x pernah berkira.. Mmg best dgn korg semua weyy.. n aku rindu korg sgt2.. To Eija, take care dear.. Jg diri baek2 kat Perak.. n jgn lupakan aku k!! Nik, Huza n Asrul.. Bestnya korg dpt tempat dekat2.. Wlpn laen2 daerah, tp still dlm 1 negeri Pahang.. Waa.. aku jeles weyy.. n to Annas.. Take care dude.. Jgn bersekongkol dgn penagih2.. Da la ko dpt pusat penagih tegar.. Tp aku pun sama.. Hahahaha.. Yg pasti kenangan bersama korg, x kan penah luput dr ingatan aku..😦

Next.. Gank bikin panas.. Aku, Eija, Nik, Annas, Hazwan, Huza, Nafais n Anep.. Korg mmg gila2 weyy.. Balik2 muka kita wat panas.. G Mines.. G Alamanda.. G Warta.. Mmg best sgt.. n muka kita semua mmg famous amos.. Hahaha.. Wlpn, kita slalu mcm tu, tp kita ttap HEBAT.. Hahaha..

n x lupa gak pd mereka2 yg baek dgn aku.. Gurlz – Kak Azah, Siti Fatimah, Erwaniza, Siti Hasmah, Roslinda n Camillia.. Wlpn kita x ramai, tp kita ttap Vogue.. Boyz – Syafiq, Aizat, Ajoy, Laksamana, Bard, Syahmi, Kapet, Piannnnn, Rahman, Hilmi, Iqbal, Pok Din, Abg Psiko, Izhan.. Korg pun best gak.. n de lg yg aku x brape rapat.. x muat lak nak mention semua2 dlm ni.. Tp yg pasti korg mmg best.. Best dpt berlakon dgn korg.. Nyanyi dgn korg.. Wat Urine Test dgn korg.. Test Drugs dgn korg.. Yg pasti Malam Seindah Kenangan akan kekal dlm memori aku.. Syg korg sgt3..

Last but not least.. Skrg semua da dpt tempat posting msg2.. De yg dpt AADK Negeri.. AADK Daerah.. n Pusat Serenti.. Hope korg semua tabah dlm kerjaya korg.. Jgn sekali2 terjebak dgn dadah.. Sentiasa berintegriti, ok.. *poyo!!* Yg penting, rajin2 laa dtg jenguk aku di Johor ni.. Jauhnye dr korg semua.. Huhuhu..

So, diz monday akan bermula alam kerjaya baru bg aku.. Sbg Pembantu Anti Dadah, Agensi Anti Dadah Kebangsaan.. Cwgn Tampoi, Johor..

Cukup laa sampai di sini.. So, till then.. Daaa~~

Comments
  1. amme says:

    dapat kat johor ker?.. xpe2.. langkau 1 satu negeri jer… t leh la reunion kat johor… ekeke..

  2. anil says:

    awakk…awak sgt sbok…bila kah awak buat persiapan..mau pinjam kekuatan awak leh x… saya mau keterreran anda…

  3. aien says:

    rindu aa nk bce penulisan blog ko nih..
    kehkehkeh!! apdet aa..

  4. naga (Annas) says:

    bwahahahaha…. siot!!!
    panggil aku gedix!!!
    aku naga!!! bukan jambu!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s