Rezeki Part 2

Posted: March 17, 2009 in Familia, Jalan-Jalan, Merapu, Muvie

Salam..

Weeehooo..

Act, ni smbgn post yg lepas.. da x de kena mngena dgn rezeki da.. tp saje jea guna title yg sama.. hehehe..

Last weekend mmg mggu yg bz utk aku.. yea laa.. hari Jumaat mlm, aku da kena b’ulang alik Seremban.. anta My Mom g umah My Cousin.. My Mom jea tdo Seremban, aku dgn bangga nye balik PD.. hahaha.. so, pg sabtu awal2 lg aku da cabut g Seremban.. lepak2, tlg2 tgk, sampai laa ptg.. sempat laa aku m’bodek My Sis utk “men’sponsor’kan” door gift masa ‘Majlis’ aku nanti.. berjaya woo!! *rezeki3* Thanx Kak Lang.. hehehe.. totally mmg santek Majlis My Cousin.. tp simple jea.. very2 da cut cost.. tp ok laa.. tetap meriah.. btw, Congratz Shima n Zulkeflee.. kat sana sempat laa aku jmpa Cekgu Aien *bakal cekgu ni*.. borak2, terus ktorg decide nak g umah Atiah *ex-classmate E3/TTJ* on da next day.. abg dia kawen.. tp x dpt byk borak dgn Aien, aku bz dgn sedare mare aku.. huhuhu.. so, sampai ptg aku b’tapa kat ctu.. pastu aku balik dgn My eEe *konvoi 2 ekor kancil* balik PD, jemput My eEe’s Mom nak bwk g HKL.. so, ktorg g b’5, aku, My eEe, His Mom, Niena n Miera.. traffic sa bad.. jammed!! heavy rain!! da sampai Jln Tun Razak baru ujan reda.. tp still jammed *org KL ni x reti dok umah ke??*.. huhuhu.. dr HKL, trus g Bangi, umah Along n Kak Na My eEe.. lepak2 sampai tgh mlm.. sambil tgh kekalahan MU.. damn!! teruk aku kena dgn along *t’tbe jea aku jd penyokong MU*.. huhuhu.. abis bola, trus cabut balik PD.. My eEe’s Mom stay Bangi.. so, tggal laa org2 bujang ni.. hahaha..

Sunday, awal2 pg aku da bgn.. siap2 nak g umah Atiah kat Gemas nun.. aku x penah sampai Gemas lg.. mgkn time kecik2 dlu penah laa kot.. tp mmg m’cabar gle laa.. kul 11 gerak dr Seremban *aku n My eEe konvoi wif Aien n abe Dan*.. kul 1.30 baru sampai Gemas.. gle jaoh p’jalanan ktorg.. ktorg da kelaparan tahap tapir woo!! sampai2 jea trus makan.. tp byk gle mende3 lawak yg t’jadi.. spnjg time makan aku gelak jea.. 1st time, aku g kenduri de org t’tbe baca doa time tgh syok2 mnyuap *baca mcm de kematian laa plak*.. 1st time gak, aku dgr alunan lagu2 nasyid jea *diorg amik DJ IKIM kot*.. 1st time gak aku tgk de acara ucapan dr ahlil2 family *aku penah tgk pun mak n ayah jea bg ucapan*.. so, abe Dan yg mmg kaki wat lawak, mmg wat aku nak pecah pewot t’gelak.. wakakaka.. My eEe n Aien, m’jd insan yg plg b’sabar n cover gle.. hahaha.. so, abis jea makan, lepak2 jap, terus kitorg balik.. btw, Congratz gak utk abg Atiah n his Wife.. otw back,  kitorg ikut jalan Tampin.. x tau laa nape aku rasa jaoh gle ikut jalan ni.. 3x aku aku tdo n bgn balik x sampai2 lg kat hiway.. penin2 pale aku.. huhuhu.. mmg m’duga akal p’jalanan ktorg.. da laa aku nak kena g HKL pastu.. so, aku x larat nak temankan My eEe drive.. aku tdo dgn penuh bangga.. hahaha..

2 ari tu xtvt aku penuh dgn Wedding Ceremony jea.. dr yg dekat sampai laa yg jaoh.. huhuhu.. memandangkan weekend kitorg bz gle, last nite My eEe ajak jalan2 n tgk wyg.. carik masa utk b’2.. so, last nite we are havin muvie marathon.. g tgk kat MBO Cineplex jea.. selesa n x ramai org.. hehehe..

  • Our 1st muvie, Dragon Ball – Evolution.. best gle.. x m’borinkkan lgsg.. penuh aksi *skema gle ayat*.. tp aku confused atau aku yg lupa, sejak ble Gohan jd atok Goku?? bkn ke Gohan abg Goku?? n atok penyu = atok Goku?? hahaha.. aku yg penin.. tp ttap best cte ni.. hehehe..
  • 2nd muvie, Race to Witch Mountain.. ok laa.. cuma de masa2 yg aku t’lelap.. penat+nantok.. so, konsentrasi mmg kureng.. hehehe.. tp jalan cte muvie ni, ok laa.. x de laa m’borinkkan.. even The Rock pun b’lakon best..
  • Overall, 2-2 muvie, mmg best.. 2-2 de mission t’sendiri utk selamatkan Bumi.. 2-2 xtion muvie.. so, kalau sape2 nak g tgk, d persilakan.. hehehe.. 

Tu jea laa xtvt aku.. ckup laa ni aku m’bebel.. ni pun da panjang b’jela2.. hahaha..

Till we meet again.. tata~~

Comments
  1. aien says:

    kohkohkoh!! ayat xboleh blahh.. abe dan?? goli jantung peparu aku bace..hakhakhakk..pape pon dat’s a precious moment beb.. syokk aa konvoi ngn mende3 yg melawakkn..even 4org jek..hihii..

  2. fydaeee86 says:

    wakakaka..
    abe dan..
    de sentimental value ni..
    ni kalau dia baca, mmg muntah darah aku rasa..
    hahahaha..
    yup3..
    btol3..
    mmg best sgt konvoi aritu..
    even 4 org jea, tp rasa happening gle3..
    len kali ley konvoi lg..
    hehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s