Rezeki Part 1

Posted: March 16, 2009 in Feels, Work
Tags: ,

Salam..

Weeehooooo..

Hari ni aku nak cte bab Rezeki.. Org kata, rezeki jgn d tolak, bala jgn d cari kan.. n de gak org kata, rezeki x dtg b’golek.. kita kena byk b’usaha n b’doa.. yup3!! mmg btol.. aku setuju sgt.. bia laa byk mana dugaan n cabaran yg kita hadapi, tp kalau da rezeki kita, walaupun lambat, tetap akan jd rezeki kita gak.. walau mcm mana pun, rezeki tu dtgnye dr Allah.. kita patut b’syukur kalau Allah beri kita rezeki lebey.. *pnjgnye intro* hehehe..

Tiap2 ari pas balik dr keje, mmg hobi aku utk check post box kat umah tu.. dgn harapn de laa offer2 keje ke, benda2 yg best utk aku ke.. so, nak d jdkan cte, hari Jumaat yg lepas, balik jea keje, terus aku g kat post box tu.. sbb aku nampak byk sgt surat2.. mesti My Mom x prasan de byk surat.. aku dgn penuh smngt check laa 1 per 1.. bil maxis aku de, bil astro de, penyata bank de.. t’tbe mata aku t’tancap kat 1 surat ni.. atas nama aku.. ‘Urusan Seri Paduka Baginda’.. P&C.. aku dgn rakusnye bkak laa surat tu sbb nak sgt tau surat dr mana.. n ble aku baca, surat dr SPA.. Tawaran Lantikan Jawatan Tetap utk Jawatan P******* A********.. wow!!!! terus aku m’jerit!! My eEe n My Mom t’kujat dgr aku m’jerit x tentu pasal.. aku terus bg surat tu kat diorg.. seriously, aku laa manusia yg plg gembira.. n aku b’syukur sgt3.. da laa contract aku kat TEPSCO ni bakal abis end of diz June.. kalau x, aku kena smbg keje kat Indon.. 2 yg aku sedaya upaya nak cari keje laen.. Alhamdulillah.. tu laa namanye rezeki.. pdhal interview post tu, aku g bln 4 last year *setaon aku jd calon simpanan jea*.. almost a year baru dpt result.. mmg aku excited gle3.. x dpt nak m’gambarkan prasaan aku.. bak kata My Mom, rezeki nak kawen kot.. hehehe.. so, pg td aku da wat Medical Check-Up n Akuan Sumpah.. n da pos surat sutuju.. aku x mo lepaskan pluang yg de ni.. grab jea.. bkn senang nak dpt keje government.. huhuhu.. so, aku tinggal nak anta Resignation Letter jea.. mmg syg nak tggal kan offc aku yg best gle tahap gaban ni.. tp 4 my future sake, aku kena grab keje ni.. nasib laa kalau pas ni aku kena posting ke ceruk2 mana.. hahaha..

Haaa.. ckup laa cte pasal new job yg bakal aku jalani nanti.. tggu tarikh lapor diri dr KDN jea skang ni.. 

Ok laa.. utk xtvt aku last weekend, next post aku cte.. x seswai nak combined dlm post ni.. hahaha..

Tata~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s