Weehooooo

Posted: February 24, 2009 in Familia, Feels, Merapu

Salam..

Weeeehoooo..

Salam kembali.. da bbrpa ari x b’blog, rindu laa plak.. aku rindu menulis.. tp de org rindu nak saketkan hati sendiri sbb baca my blog.. wuteva!! do i care?? hehehe.. smlm aku MC tanpa saket.. aku x ckup tdo, so, aku malas nak g keje.. so, amik MC jea.. n Lynda pun sama kes dgn aku.. malas nak g keje.. dia yg racun aku soh EL.. ekekek..

Act, x de hot story pun yg aku nak share.. juz nak melepaskan gian b’blog.. sampaikan de yg t’pengaruh dgn aku.. n now dia pun de blog sendiri gak.. so, 1st of all, i’m welcome him to the blogging world.. da new comer, Mr. Sum1.. hope u njoy blogging babe~~ hehehe..

2nd, aku nak congratulate my niece, Nur Faqihah coz dpt masok Boarding School.. Sek. Men. Seri Puteri d Cyberjaya.. hope u njoy ur new life my dear.. maksu will alwiz pray 4 ur goodness, happiness n success..

3rd, aku nak congratulate my Sis, Kak Lang, coz baru dpt kete baru.. best gle kete ko kak lang.. thanx coz bg adik n My eEe test drive kete *Hyundai Santafe* beso gabak ko tu.. mmg best  laa!! *baek pnye puji..tp penuh makna* So, Gen2 ko tu, bg laa kat adik ko ni.. hehehe..

4th, aku nak congratulate lak kat My Cousin, C’s Ziehan.. coz da dcide date tunang diorg.. exact date still in progress.. but in diz 2@3 month laa.. wow!! i’m impressed!! best3.. so, to Cik Nang, plz jaga Cousin i tu baek2 yo.. dun ever hurt her!! if dat happen, im goin to kill u bro!! ahahaha..

5th, aku bakal mngalami k’bosanan yg melampau dr sok, 25/02-05/03.. sbb My Mom akan dok umah akak aku kat Shah Alam.. means, aku kena dok umah sorg2 laa seminggu tu.. pergh!! borink gle3!! kalau bkn sbb keje, mmg aku ikut My Mom dok sana.. heaven tuh kalau lepak sana.. hikhik.. tp in dreamz jea laa.. weekend jea aku ley g lepak sana.. eheksss!!

6th, now in different mood.. btw, skrg aku de follower/s yg aku x jangka kat blog aku ni.. maybe sum1 yg palat2 dgn aku jea.. x sangka gak umat tu nak view my blog.. hehehe.. aku x kisah laa korg nak view ke, nak palat ke, aku pedulik pe.. yg saket hati korg.. korg ngumpat2, aku x heran pun.. aku x kacau korg, x makan duet korg, x ingin pun nak amik tau hal korg.. tp untung kat aku gak coz dpt Pahala free.. btol gak kata My eEe, jgn amik pedulik org2 buduh yg suka jaga tepi kaen org *kaen korg sendiri da rabak*, cbok2 hal kita sdgkan diri korg sendiri pun x btol.. kalau btol baek sgt, x de laa jd manusia hipokrit.. pakai tdung, x bukak2 tp pangai mcm ampeh, x guna gak.. dok b’kepit dgn jantan len time asben x de.. lg mau kata aku mcm2.. de lak jenis yg saje nak rosakkan hbgn aku n My eEe.. mcm2 cte pasal aku n My eEe diorg created.. kacau2 aku n My eEe.. btw, thanx a lot laa.. tp, alhamdulillah.. hbgn aku n My eEe x penah t’gugat pun.. iman masih kuat d dada.. pd mereka2 yg sentiasa nak pndg rendah pd ktorg, ngumpat2 ktorg, jaga hal ktorg, m’fitnah ktorg, aku n My eEe x kisah pun.. Alhamdulillah.. kubur masing2 kan.. cuma thanx laa byk2 sbb slalu bg Pahala free pd ktorg.. ktorg sentiasa b’syukur.. redha dgn sume2 ni.. mesti de hikmah d sblik tu.. Allah Maha Adil..🙂 yg pasti aku n My eEe sentiasa bahagia slalu..😀

7th.. back to da mood.. juz nak share 1 pengalaman yg menakotkan yg happen to me n My Mom last Sunday nite.. dlm kul 1am.. tgh aku baring2 dlm bilik sambil borak2 dgn My eEe on da phone, tbe2 aku t’nampak 1 lembaga jalan kat tepi n belakang bilik aku.. s’olah2 men‘tawaf’ umah aku.. t’gamam aku masa tu.. terus aku bgn, cari My Mom.. My Mom baru pas amik Wudhu’ nak Solat.. dlm pale otak aku 1 jea aku pk, mesti de org nak mngendap @ mencuri.. x t’lintas lgsg pasal hantu.. sbb lately ni, mmg hangat btol kat area umah aku kes2 mcm ni.. aku pnye laa cemas, aku paksa My Mom call Mak Nah *mak angkat aku*.. so, Mak Nah pun nak soh anak dia tlg tgk2kan  umah aku.. by da time My Mom on call dgn Mak Nah, aku nampak lg skali kelibat makhluk tu.. cpt2 aku soh Along *anak Mak Nah* g tgk.. so, Mak Nah, Along n jiran sblh umah da kua.. sume dok dpn umah aku.. aku n My Mom still dok dlm.. sbb aku takot n My Mom nak Solat dlu.. tggu My Mom abis Solat, aku still on call wif My eEe.. soh dia temankan aku.. tgh borak2, aku nampak lg skali makhluk tu lalu kat tepi n belakang bilik aku.. m’gigil 1 bdn.. sbb da ramai org yg dok jaga umah aku masa tu.. berani btol makhluk tu!! terus aku sendiri call Mak Nah.. n Along pun ronda kat kwsn umah aku.. but so bad, org tu dpt larikan diri.. Pas2, aku terus kua umah nak jmpa org2 kat luar.. rupa2nye ramai org yg da de.. mcm org nak g mengamok.. de yg bwk kayu hoki, kayu beluti, kayu besbol.. n aku kua bwk parang *bajet mcm brani*.. sbb aku takot sgt2.. hahaha.. so, de laa dlm 1 jam diorg jaga umah aku.. n aku masok umah balik nak rest.. tp mayb sbb aku t’kejut, aku x dpt nak tdo lena.. jap2 t’jaga.. n datz y aku x ckup tdo, tu yg aku MC smlm.. pg tu aku x larat lgsg nak bgn g keje.. saket pale sgt2.. n pg tu aku bgn, aku dgr cte rupa2nye mlm tu, bkn umah aku jea yg kena hendap mcm tu  byk lg.. eishhh!! gila sex btol laa mamat tu.. abis sume org dia hendap.. n kalau nasib x baek, dia akan mencuri kat umah org tu.. sungguh menakotkan.. da laa aku tinggal b’2 dgn My Mom.. so, mlm td, d sbbkan risau, My eEe tdo umah aku.. at least, bia de laki.. lega ckit.. huhuhu.. so, skrg ni aku mmg cemas jea nak tinggal sorg.. maybe aku nak kidnap sorg anak buah My eEe stay dgn aku @pun aku akan t’paksa stay umah My eEe @ umah akak My eEe.. either 1 laa.. aku x kisah mana2, janji aku selamat.. eheksssss!!

 Hohoho.. td rasa mcm x de hot story.. tp pnjg gak post aku kali ni.. hehehe.. ok laa.. ckup laa kali ni.. will be cont in next post..

Akhir kata, renung2kan laa.. n selamat b’amal.. n ceria2 slalu..😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s