Busy

Posted: February 19, 2009 in Feels, Merapu, My Wedding

Salam..

Weeeehooo..

Wooo!! da 2 hari aku x update blog aku ni.. rindu laa plak.. hehe.. aku bz sgt2 lately ni.. tu yg x sempat nak m’update.. t’tbe byk sgt keje kat offc ni.. dia bg aku rest gila2 ari tu, ni dtg keje b’timbun2.. ni pun ngulor, baru dpt nak update.. loteh den d buek ehh.. hahaha..

Tgh aku lepak2 m’hlgkan letey ni.. t’tbe aku t’pk ttg sesuatu.. hmm.. ttg p’kahwinn.. hmm.. bkn aku pk pe.. sejak aku mulakan p’siapn ‘Majlis’ aku, t’tbe, aku t’pk kan mcm mana agaknye kehidupan afta married.. wooo!! mnyesakkan minda gak laa..

Juz imagine.. pas kawen da x ley pk ttg diri sendiri jea.. tp kena pk kan gak ttg asben, family in-law n family sendiri gak.. kan da b’tambah tanggungjawab tu.. kena byk korbankan masa+duet+tenaga diri sendiri utk yg laen2 lak.. bygkan, pas kawen, xtvt sume2 da b’ubah.. pg2 kena kejutkan asben *nak bgn sndri pn payah*, pastu kena watkan b/1st *sndri pn slalu miss*, ari cuti kena masak *pandai ke aku ni nak masak?? *, pastu kena siap2 baju asben lak, kemas2 laa n mcm2 lg *x larat nak listkan*.. tu baru bhgn asben.. x kira lak masa cuti2 pnjg.. dlu ley jea lepak2 umah sendiri.. nanti da kena gilir2 balik umah parentz.. pastu kalau kena balik umah in-law.. wooo!! lg mcm2 kan!! x kan laa nak dok lepak jea lak kan.. mesti laa nak kena tlg2 masak laa, kemas2 umah laa, kira nak amik hati in-law laa ni.. kang de lak yg x pasal2 dpt title ‘menantu hantu’.. hehehe.. fuhhh!! m’duga akal btol.. tu kalau lom de anak, ok laa lg kot.. kalau da de anak, da nak kena pk pasal anak/anak2 lak.. uishh!! takotnye aku.. huhuhu..

Ble d pk2 kan, sanggop ke aku nak hadapi sume2 ni?? aku rasa, umo mcm aku ni, masih t’lalu muda nak lalui pengalaman mcm tu kot.. tp muda lg ke kalau da 23taon?? hmmm.. tp aku mcm x ley jea nak pisah2 dgn My Mom.. even till now, aku still lg tdo dgn My Mom.. eishhh!! senak pale otak aku..

Tp kan.. tu laa lumrah kehidupan ni.. da mmg mcm tu jalan hidup kita sbg manusia ni.. x kan laa sbb x brani n x sanggop nak hadapi tu sume sanggop x kawen @ lewat2 kan.. kalau da sampai jodoh, sama de kita sedia @ x, kita tetap akan laluinye.. cuma kita kena pandai2 laa nak m’corakkan kehidupan ni.. kalau kita d jalan yg betol, hal2 yg kita nampak susah, pasti senang kan.. *ayat nak sejukkan hati sendiri* tp kan.. so far, aku x de laa sampai nak batalkan ‘Majlis’ aku juz bcoz of dat reason.. sampai ble aku nak lari dr sume2 ni kan.. xkan sampai tua aku nak b’kepit dgn My Mom jea.. yg pasti, even aku da kawen, da de anak, aku tetap x kan abaikan My Mom.. tu Janji aku.. even My eEe pun da Janji x kan abaikan My Mom n his own Mom n Dad..

So, sape2 yg da nak kawen ke, baru kawen ke @ yg mcm aku ni ke, x perlu nak takot.. hadapi dgn tenang n rancang masa depan dgn baek.. hargai pe yg kita de..

Last but not least, renung2kan laa.. n selamat b’amal.. lalalala~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s