Chika???

Posted: July 11, 2008 in Merapu
Tags: , ,

Salam..

waaaaahhh.. lama gtu aku x update diz blog.. huhuhu.. aku agak bz n di landa saket.. uwaaaa.. saket?? saket pe yea?? penah dgr nama ‘CHIKA‘?? aku keracunan ‘CHIKA‘.. aduhh.. pe 2 ‘CHIKA‘?? 2 laa binatang yg berjaya wat aku terlantar saket selama seminggu n menyebabkan aku MC seminggu.. huuuuu.. 7th July – 11th July.. rugi cuti MC aku.. weekend pun aku x g keje kat kedai bos.. huhuhuhu.. 

Ni aku nak cte pasal ‘CHIKA‘.. ‘CHIKA‘ adalah sejenis binatang yg hidup d dlm cengkerang kerang.. dia berselindung d dlm kerang.. dat thing mnyebabkan saket pewot yg TERAMAT sgt.. bkn 1 hari.. tp berhari2.. bergantung on ur antibody.. kalau kuat, cpt sehat.. mcm aku kira kuat laa.. seminggu jea derita.. n aku penah dgr, de org penah meninggal kerana ‘CHIKA‘. act, aku terkena pun gara2 mkn ‘kerang bakar’ kat kedai makan JOM MAKAN.. mmg sedap..sekilo hentak aku bedal.. tp 2 la punca aku saket.. mula2 aku x tau pun.. tp pas aku g klinik, berubat cara kampung, aku pasti, mmg d sbbkan 2.. n dlm masa seminggu 2, punggung aku merasa d inject dgn pain killer sbyk 3x.. wat blood n urine test sbyk 3x.. naek lebam2 tgn aku kena amik blood.. huhuhuhu..bygkan.. spnjg seminggu 2 aku x dpt tdo mlm.. saket pewot yg teramat.. every single hour aku tersedar.. ble sampai tahap paling kronik sampai pinggang aku pun saket.. mmg btol2 x ley tdo, sampai nanges2 aku kat umah.. huhuhuhu.. dr start aku saket, aku da g 3 klinik swasta.. klinik Amal n Surgery.. klinik Insan.. n yg plg mahal, Colombia Asia Hospital.. tp in the middle, aku da g Gov Hospital.. muka aku da pemes kat tmpat2 2.. hahaha.. tp sepanjang mggu 2, mmg aku menderita bangat.. saket weyy.. nak wat pape pun x ley.. gerak pun saket.. huhuhuhu..

n now!!!! aku da serik nak makan kerang lg.. x kira laa masak pe pun.. kerang rebus ke.. kerang bakar ke.. atau pape pun laa.. melainkan kalau mak aku yg masak.. kalau nak makan kedai, NO WAY!!!! aku x brani da.. sbb sepanjang aku hidup, ni laa saket yg wat aku btol2 merana.. walaupun seminggu jea, tp SAKET!!!!! aduhhhhh..

so, diz week baru laa aku masok keje.. so, bertimbun2 laa keje yg tersedia atas meja aku ni.. pnye laa byk drawing.. dr site offc n dr PJ.. penuh meja aku.. 2 lom lg termasok comment on drawing yg aku nak kena issue.. so, frm monday, ari ni baru aku btol2 free.. ni pun de lg nak wat.. filing.. kena settle down by 2day gak.. coz next week de auditor from japan.. so, kena make sure all drawing n doc in good condition n proper place.. kang diorg soh aku cari, mati kalau x jmpa.. hehehehehe.. so, all diz, week aku mmg pekerja yg amat rajin u noe.. x dok diam.. hahahaha..

ok laa.. datz all keje aku spnjg 2 weeks ni.. cbuk dgn saket n keje.. but syukur laa.. skang ni aku da sehat sepenuhnye.. ngeeeeeeeee~~

ok laaa.. c yaa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s