Kerja!!

Posted: June 6, 2008 in Work

Kerja.. penatnye keje.. diz week mmg bz week utk aku.. monday ok lg.. start from tuesday till thursday, aku kat offc ni, x sempat nak dudok pun.. penatnye laa.. tp nak wat mcm mana, da nama pun keje kan..

penah dgr lagu Meet Uncle Hussien ~~ Laa..Laa..Kerja Laa.. my eEe kata lagu 2 mmg seswai utk aku.. ari2 keje.. keje smpai gle.. mau x nye.. 7days a week aku dok keje jea.. monday till friday kat TEPSCO~TNB.. saturday n sunday, kat phone shop.. 2 yg smpai my eEe bengang laa.. x de cuti lgsg.. datz y last week aku amik cuti pnjg.. nak spend time utk my parent n my eEe..

tp penah gak terpk nak benti salah 1 keje.. n must b yg kat phone shop.. tp smpai skang, tiap kali aku ckp nak benti, my bos mesti x nak bg.. kunun2 berat ati laa nak bg aku benti.. tp kalau pk2 balik, ok jea keje.. dpt xtra money pe.. datz y, till now, aku still keje.. wlaupun penat, aku gagahi juga.. fuhhhh.. ayat!!! hahaha..

Moral of da story, kalau nak keje, keje laa yg termampu.. wlaupun de yg ckp, mcm nepal jea keje x de cuti, x pun, keje mcm lembu laa.. tp de hikmahnye.. de untungnye.. yg penting, jgn tamak, keje dgn ikhlas n wat yg termampu..

Jadi, renung2kan laa.. n slamat beramal~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s