Cuti Yang Hebat~~

Posted: May 21, 2008 in Vacation

Menarik x tajuk kat atas 2?? hehehe.. actually aku nak story ttg cuti wesak day ari 2.. aku n my eee wat keje gle btol laa.. aku n my eee g kl naek kenderaan awam.. hmmmm.. sejak percutian ari 2, (percutian ke??) hehehe.. aku tetbe insaf ckit.. yea laa.. sepanjang perjalanan aku n my eee, aku byk lihat gelagat manusia ni.. de mcm2 jenis pangai aku tgk.. tp b4 aku cte ttg pangai2 rakyat malaysia yg aku jmpa ni, aku nak story dlu ttg perjalanan aku..

aku dr umah naek kete laa.. x sampai ati rasanya nak naek bas.. walaupun bas2 kat PD ni byk bas2 baru, tp aku mcm x confident jea.. hehehe.. aku start naek train komuter dr seremban.. then turun kat kl sentral.. pusing2 jap.. bg relax pinggang aku ni.. then aku teruskan g KLCC.. masa otw ke KLCC da start 1 journey yg ckup mencabar.. dulu b4 aku kenal my eee, mmg aku slalu naek public transport.. so, sejak da lama x naek ni, aku jakun laa ckit.. bkn pe.. tetbe aku realize, da makin ramai manusia kat kl ni.. aku naek LRT kat kl sentral smpai KLCC.. pack gle dlm train 2.. kalau laa org yg de semput ke, tgh ngandung ke, aku rasa mau lemas dok dlm keadaan mcm 2.. bg aku, ok lg laa.. tp dlm 2, fhm2 jea laa.. da ramai2 mcm 2 kan.. mmg mcm2 jenis bau aku hidu.. muka my eee da kelat2 dok menahan.. hehehe.. smpai kat KLCC, aku terus g makan dulu.. lapo bangat.. mau x nye.. since pg, ni baru nak makan.. waktu 2 jam kul 12.45pm.. huhuhu.. yg pastinye, pnye laa ramai warga kl.. aku jangka x laa seramai ni.. tp, masyaAllah.. unexpectable.. aku jalan2.. saje window shopping.. n d samping 2, amik pluang utk exercise.. hehehe.. n masa kat KLCC, aku dpt tgk mcm2 gelagat org.. de org kaya yg gle bershopping.. de yg gaya mcm org kaya, tp x tau laa kaya ke x.. hehehehe.. de yg bwk anak2.. bwk family.. sronok jea.. n x krg gak yg dtg ber’couple’.. mcm aku n my ee laa.. de yg asik berkepit2, tp aku x d laa berkepit jea.. hahaha.. de yg siap gado2 lg.. tergelak2 aku tgk karenah manusia ni.. hehehehe.. then da puas lenguhkan kaki kat c2, aku tuka destinasi..

next, aku g Mid Valley.. dr KLCC aku naik LRT, then tuka naek komuter.. smpai MV, lg gle aku tgk.. lg ramai org.. huhuhuhu.. n yg pastinye, MV tgh sales.. hehehehe.. tp aku x de laa shopping pun.. bese laa, tgh2 bln ni.. hehehehe.. peliks aku tgk org2 kl ni.. mana laa diorg ni dpt duit.. shopping d tgh2 bln.. huhuhu.. kat cni, aku x byk jalan2.. pusing2 jap, thn lepak kat mcD.. beli fries 3 + air, lepak2 kat c2.. ntah brape jam ntah aku jd penunggu kat c2.. hehehehe.. so, lg syok dpt tgk gelagat org kl ni.. lg2 laa mcD dkt dgn cinema.. de yg tgh beratur nak beli tiket.. de yg tgh tggu nak masok panggong.. de psing2 kat area 2 utk yg ntah ke brape kali.. de yg tgh layan kerenah anak2.. de yg termenung.. hehehe.. n de 1 situation yg aku tgk, de 1 couple ni, sempat gado dpn cinema 2.. beriya2 aku tgk bf dia memujuk.. aku n my eee kat mcD 2, tergelak2.. bkn pe, lama gle diorg gado 2.. eiii.. x baeknye.. hahahaha.. pas da puas lepak kat c2, aku gerak balik.. tp jalan2 jap kat c2.. sempat gak laa sambar 1 jam, 1 kasut.. hehehe.. my eee x beli pape pun.. tlg beli utk aku jea.. hahahaha.. pas da puas, aku gerak balik naek train komuter ke seremban..

so, otw balik 2, aku alami 1 hal yg ssah aku nak lupakan.. aku naik train yg sgt sesak..n aku kena berdiri sepanjang perjalanan 2.. aku dpt duduk pun masa da sampai kat nilai.. da dekat da dgn seremban.. masa dlm train 2, mmg penuh gle.. sampai senget laa gerabak yg aku naek 2.. mmg laa gerun.. tp nak wat mcm mana kan.. da naek pun.. so, mmg berasak2 laa kat dlm 2.. sampai 1st stesen, mmg de yg turun, tp yg naek lg ramai dr yg turun.. haru gle laa.. next stesen, naek laa 1 pasangan somi isteri ni.. isteri da sarat pregnant da.. mayb tggu hari jea 2.. sian btol laa kena berasak2.. n yg aku terkilan sgt dgn sikap2 org malaysia ni, sorg pun x nak bg tmpat dduk utk wanita 2.. da terang2 nampak dia pregnant.. pe laa salahnye, bg dat women dduk.. kalau aku pun dduk, mmg aku da bg da wanita 2 dduk.. masalahnye, aku pun berdiri.. kdg2 aku peliks tgk pangai manusia ni.. x kan laa x de hati perot langsung.. mcm x de otak nak b’pk.. x sian ke tgk keadaan ibu pregnant mcm 2.. da laa kena berdiri all da way.. kena berasak2 lg.. seksa aku tgk keadaan wanita 2.. my eee laa yg byk tenangkan aku.. dia fhm pe yg aku rasa.. hmmmm.. n d sbbkan 2 aku x suka naek public transport ni.. aku sedey tgk keadaan org yg lemah ni.. n aku x suka berdepan dgn org yg x de prikemanusiaan.. n sejak kejadian 2, aku bersyukur sgt dgn hdup aku.. bersyukur sgt dpt hdup dgn selesa.. serba lengkap.. x de masalah.. nape laa org laen x ley b’pk mcm ni.. ntah laa.. aku x salah kan diorg.. may b diorg da bese hdup mcm 2.. so, juz get it..

so, pas aku sampai seremban, aku bersyukur sangat da slamat sampai.. n aku rasa ni pengalaman yg aku susah nak lupakan.. n 1 percutian yg amat menarik.. mgkn bg org laen, mcm aku ni wat keje gle n juz m’buang masa.. tp byk yg aku dpt tau.. sskali jalan naek public, ok gak.. asik naek kete jea.. sskali nak gak rasa pe yg org2 laen rasa.. btol x?? n kalau aku de pluang lg, aku nak lg g jalan2 mcm ni.. hehehehe..  

 

Comments
  1. wantedgurlz says:

    umangaii.. dasat gile vacation ko ye..aku ingt ko pegi mne laa td..perjalanan PD-KL ghupernye..aahaha..bgos3..da jd observer ea skrg..ehehee..tp mmg perjalanan ko membawa 1001 erti dlm hidop.. bole kasi A utk paper karangan anda..tahniah!! hakhak!! (jgn mara nnt kene jual)..😛

  2. fydaeee86 says:

    hahaha..
    baru ko tau..
    tp jaoh weyy perjalanan aku masa 2..
    balik2, naek krem kaki2 aku..
    hahaha..
    time keseh cekgu bg saya A..
    saya rasa kalau cekgu laen, da kena reject da ni..
    hahahahaha..
    sejak ble tuka profession jd cekgu bm??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s